Metsästys ei ole enää elinehto, mutta sillä on edelleen vahva rooli yhteiskunnassamme. Metsästäjien mukaan hirvenmetsästys ei ole ainoastaan lihan hankkimista ja kantojen kontrolloimista. Se on heille myös arvokas sosiaalinen tapahtuma. Vuosittain noin 300 000 ihmistä lunastaa metsästyskortin Suomessa.

Sukuni metsästysperinne tulee hyvin todennäköisesti katkeamaan minun sukupolveeni. Vuonna 2017 olin kuitenkin yhden hirvestyskauden ajan isäni ja isoisäni metsästysseuran mukana metsällä – kamerani kanssa.

Valokuvissa näkyy hirven suolistamista ja nylkemistä.

Sarja oli esillä Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa osana Photofuss-ryhmän Muutoksessa-näyttelyä 5.12.2018–26.5.2019. Sarja siirtyi Taidejemmojen aarteita -näyttelyyn Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttuun, Hyvinkäälle 17.10.2019–10.01.2020. Hunting is not necessary anymore when it comes to staying alive, yet it still has a huge role in our society. Hunting is not only about getting meat on your plate and controlling moose population. It is also a valuable social event. About 300 000 people get a hunting licence every year in Finland.

The hunting tradition of my family will probably end to my generation. However, I spent one hunting season in the woods with moose hunters, including my father and grandfather, in 2017.

The photographs include disemboweling and skinning.
Back
Pinja Nikki 2024 | Instagram | LinkedIn